Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dineren in Amersfoort: Beste Restaurants voor een Onvergetelijke Avond

Amersfoort is niet alleen rijk aan geschiedenis en cultuur, maar ook aan culinaire hoogstandjes. Of je nu zin hebt in een intiem diner voor twee, een gezellige avond met vrienden, of een uitgebreid etentje met familie, de stad biedt een breed scala aan restaurants die zelfs de meest veeleisende fijnproever tevreden zullen stellen. In dit artikel nemen we je mee langs enkele van de beste plekken om te dineren in Amersfoort.

Restaurant Merlot

Gelegen aan de Krommestraat, staat Restaurant Merlot bekend om zijn verfijnde Franse keuken en uitstekende wijnen. Het stijlvolle interieur en de attente bediening maken het tot een perfecte plek voor een romantisch diner of een speciale gelegenheid. De menukaart wisselt regelmatig en is geïnspireerd door seizoensgebonden ingrediënten.

Aanraders:

  • Tartaar van rund met kwartelei en truffelmayonaise
  • Gebakken zeebaarsfilet met saffraansaus
  • Chocoladefondant met vanille-ijs

Rauw

Voor liefhebbers van een industriële sfeer en een stoer interieur is Rauw, gelegen aan de Brabantsestraat, een uitstekende keuze. Dit restaurant biedt een robuuste kaart met veel aandacht voor vleesgerechten, maar ook vegetariërs kunnen hier prima terecht. De open keuken geeft je een kijkje in de culinaire kunsten van de chefs.

Aanraders:

  • Steak tartare met ingelegde groenten
  • Dry-aged ribeye met chimichurri
  • Cheesecake met passievrucht

De Vier Broers

Aan de Hof, een van de mooiste pleinen van Amersfoort, vind je De Vier Broers. Dit restaurant biedt een warme, gezellige sfeer en een uitgebreide menukaart met zowel nationale als internationale gerechten. Het terras is vooral in de zomer een populaire plek om te dineren.

Aanraders:

  • Carpaccio van ossenhaas met rucola en Parmezaanse kaas
  • Gegrilde zalmfilet met lentegroenten
  • Crème brûlée met vers fruit

Dara

Dara, gelegen aan de Kleine Koppel, biedt een unieke combinatie van Midden-Oosterse en Mediterrane gerechten. Het stijlvolle interieur en de gezellige ambiance maken het een ideale plek voor een avondje uit. De menukaart nodigt uit tot delen en proeven, wat het bijzonder geschikt maakt voor groepen.

Aanraders:

  • Mezze platter met hummus, baba ganoush en falafel
  • Lamskoteletjes met granaatappelsaus
  • Baklava met pistache en honing

Tollius

Restaurant Tollius aan de Utrechtseweg is een verborgen parel in Amersfoort. Dit restaurant combineert een moderne inrichting met een creatieve keuken. Chef-kok Willem Dankers en zijn team maken gebruik van lokale en seizoensgebonden producten om heerlijke en verrassende gerechten te creëren.

Aanraders:

  • Gerookte forel met biet en mierikswortel
  • Gekonfijte eendenbout met sinaasappelsaus
  • Panna cotta met lavendel en blauwe bessen

Humphrey’s

Humphrey’s, gelegen aan de Krankeledenstraat, biedt een unieke eetervaring in een sfeervolle setting. Het restaurant is gevestigd in een monumentaal pand en heeft een warme, gezellige ambiance. Het driegangenmenu biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en varieert regelmatig.

Aanraders:

  • Carpaccio van rode biet met geitenkaas
  • Kabeljauwfilet met citroen-botersaus
  • Tiramisu met Amaretto

Sloop

Aan de Kleine Koppel vind je Sloop, een trendy restaurant met een prachtig uitzicht op de rivier de Eem. Het moderne interieur en de ontspannen sfeer maken het een ideale plek voor zowel zakelijke diners als informele etentjes. Het menu biedt een mix van klassieke en eigentijdse gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten.

Aanraders:

  • Gegrilde octopus met limoen en chili
  • Risotto met paddenstoelen en truffelolie
  • Brownie met gezouten karamel

Conclusie

Dineren in Amersfoort is een culinair avontuur dat je niet wilt missen. Van verfijnde Franse gerechten tot robuuste vleesgerechten en exotische Midden-Oosterse smaken, de stad biedt een breed scala aan culinaire opties. Elk restaurant heeft zijn eigen unieke sfeer en specialiteiten, waardoor er altijd wel een plek is die past bij jouw smaak en gelegenheid. Dus de volgende keer dat je in Amersfoort bent, neem de tijd om een van deze fantastische restaurants te bezoeken en geniet van een onvergetelijke avond vol heerlijk eten.

Gerelateerde artikelen

Ontdek Artikelen Die Passen Bij Jouw Interesses

Bijzondere gebouwen in Amersfoort
Blog

Bijzondere Gebouwen in Amersfoort: Een Reis Door de Tijd

Amersfoort, een charmante stad in het hart van Nederland, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige grachten en indrukwekkende architectuur. De stad herbergt tal van bijzondere gebouwen die elk hun eigen verhaal vertellen. In deze blogpost nemen we je mee op een reis door de tijd en ontdekken we enkele

Ziekenhuis in Amersfoort
Blog

Ziekenhuis in Amersfoort: Zorg en Innovatie in het Hart van Nederland

Amersfoort, een historische stad in het midden van Nederland, staat niet alleen bekend om zijn rijke cultuur en pittoreske straatjes, maar ook om zijn uitstekende gezondheidszorgfaciliteiten. Het grootste en meest toonaangevende ziekenhuis in de regio is het Meander Medisch Centrum. Dit moderne ziekenhuis biedt hoogwaardige zorg en speelt een cruciale

AirBNB in Amersfoort
Blog

Ontdek Amersfoort: De Bestemming voor een Airbnb Verblijf

Amersfoort, een verborgen juweeltje in het hart van Nederland, biedt reizigers een unieke mix van historische charme, moderne voorzieningen en een gastvrije sfeer. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende vakantie, een cultuurreis of een familie-uitje, Amersfoort heeft het allemaal. En wat is een betere manier om deze