Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ontbijten in Amersfoort: Een Culinaire Start van de Dag

Amersfoort, een charmante stad in het hart van Nederland met zijn rijke geschiedenis, pittoreske grachten en gezellige pleinen, biedt tal van plekken om te genieten van een heerlijk ontbijt. Of je nu toerist bent of inwoner, er is altijd wel een plek die perfect past bij jouw smaak en voorkeuren. In dit artikel nemen we je mee op een culinaire ontdekkingstocht langs enkele van de beste ontbijtplekjes in Amersfoort.

Bagels & Beans

Gelegen aan de Langestraat, is Bagels & Beans een favoriet onder de Amersfoorters. Deze keten staat bekend om zijn biologische producten en heerlijke bagels. Van klassieke cream cheese tot meer avontuurlijke smaken zoals hummus en avocado, hier vind je voor ieder wat wils. Het interieur is gezellig en huiselijk, wat bijdraagt aan een ontspannen start van je dag.

Aanraders:

  • De “Griekse bagel” met feta, olijven en tomaat
  • Versgeperste sinaasappelsap
  • Homemade granola met yoghurt

The Blueberry

The Blueberry, gevestigd aan de Korte Gracht, is een hippe ontbijt- en lunchplek die bekendstaat om zijn uitgebreide menukaart. Hier kun je genieten van Amerikaanse klassiekers zoals pancakes en waffles, maar ook van gezonde opties zoals smoothie bowls en avocado toast.

Aanraders:

  • Blueberry pancakes met vers fruit en maple syrup
  • Smoothie bowl met acai, banaan en granola
  • Cappuccino met havermelk

3. Barista Café

Barista Café, gelegen aan de Emiclaerhof, combineert de kunst van koffiezetten met een heerlijk ontbijtmenu. Dit café biedt een warme en uitnodigende sfeer, perfect voor een rustige ochtend. Naast uitstekende koffiespecialiteiten hebben ze een breed scala aan ontbijtopties, variërend van croissants tot uitgebreide ontbijtplanken.

Aanraders:

  • Croissant met roomboter en jam
  • Ontbijtplankje met kaas, vleeswaren, vers fruit en yoghurt
  • Latte macchiato met karamel

Coffee Corazon

Aan de Krommestraat vind je Coffee Corazon, een geliefde spot voor zowel locals als toeristen. Deze plek valt op door zijn sfeervolle inrichting en vriendelijke service. Op het menu staan diverse ontbijtopties, van zoete lekkernijen tot hartige gerechten.

Aanraders:

  • French toast met kaneel en suiker
  • Omelet met spinazie en feta
  • Verse muntthee

Sem’s Deli

Sem’s Deli, gelegen aan de Kamp, biedt een unieke mix van ontbijt- en lunchgerechten met een focus op verse en lokale ingrediënten. Het is de perfecte plek voor een rustig begin van de dag, met een breed scala aan broodjes, salades en warme gerechten.

Aanraders:

  • Overnight oats met chiazaad en bessen
  • Groene smoothie met spinazie, appel en gember
  • Broodje zalm met roomkaas en kappertjes

Dille & Kamille

Dille & Kamille aan de Langestraat is niet alleen een winkel vol prachtige woonaccessoires, maar heeft ook een gezellig café waar je terecht kunt voor een smakelijk ontbijt. Hier kun je genieten van biologisch en duurzaam voedsel in een rustige, inspirerende omgeving.

Aanraders:

  • Speltbrood met avocado en ei
  • Biologische yoghurt met honing en noten
  • Versgezette filterkoffie

Buurten in de Fabriek

Dit restaurant aan de Oude Fabriekstraat biedt een industriële sfeer gecombineerd met een gezellig buurthuisgevoel. Buurten in de Fabriek is een ideale plek voor een uitgebreid ontbijt of brunch met vrienden en familie. Hun menukaart bevat zowel traditionele als moderne gerechten.

Aanraders:

  • Eggs Benedict met hollandaisesaus en ham
  • Pannenkoeken met bosbessen en slagroom
  • Verse jus d’orange

Conclusie

Of je nu houdt van een snel ontbijt onderweg, een gezellige brunch met vrienden of een rustgevende ochtend met een goed boek, Amersfoort heeft voor ieder wat wils. De stad biedt een breed scala aan ontbijtplekken die stuk voor stuk uniek zijn in hun aanbod en sfeer. Dus, de volgende keer dat je je dag begint in Amersfoort, vergeet dan niet een van deze geweldige locaties te bezoeken voor een smakelijke start van je dag.

Gerelateerde artikelen

Ontdek Artikelen Die Passen Bij Jouw Interesses

Blog

Hongaarse Punt of PVC vloer? Dit is het verschil voor jouw woning in Amersfoort

Bij het inrichten van een woning zijn de keuzes omtrent vloeren cruciaal. De vloer bepaalt niet alleen de uitstraling van een ruimte, maar heeft ook invloed op het comfort en de uitstraling van je huis. Twee populaire opties die je kunt overwegen zijn de Hongaarse punt vloer en PVC vloeren.

Blog

De toekomst van werk: Digitale medewerkers als oplossing voor uw bedrijf

Als ondernemer of manager vraagt u zich misschien af: “Nieuwe medewerker(s) nodig?” Het personeelstekort kan een grote uitdaging zijn in de huidige economie. In deze turbulente tijd is het van cruciaal belang om uw positie te versterken en innovatieve oplossingen te verkennen. Daarom is het tijd om de mogelijkheden van digitale medewerkers

Bezienswaardigheden in Amersfoort
Blog

Bezienswaardigheden in Amersfoort: Ontdek de verborgen schatten van deze stad

Amersfoort, een prachtige stad in het hart van Nederland, heeft een rijke geschiedenis en een schat aan bezienswaardigheden. Of je nu houdt van historische monumenten, musea, of een ontspannen dagje uit, Amersfoort heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost nemen we je mee langs enkele van de meest iconische